torsdag 7 januari 2010

För mycket av det goda...


Hoppas att ni alla har fått en bra start på det nya året! Snötäcket blir bara tjockare och tjockare, och det har blivit en hel del pulkaåkning på julledigheten.

Mina inlägg här på bloggen har ju inte direkt duggat tätt den senaste tiden. Allting blir inte alltid som man föreställer sig. sygryn skapades av lust, lust att sy och skapa! Den senaste tiden har dock min lust lust för skapandet försvunnit:( Pang och tjoff, totalt inspirationsstopp. Jag har funderat mycket på varför det har blivit så och vad jag vill med sygryn.

Jag trodde verkligen att jag skulle sprudla av inspiration i och med att jag skulle få ägna halvtid till mitt syende. Tänk vad mycket tid jag skulle ha! Beställningarna ramlade in, och man vill ju inte säga nej.....men ju mer beställningar, och ju fler likadana plagg jag sydde, så dog min gnista undan för undan.....Det blev mer måsten än inspiration.

Fel, fel, fel! Så ska det ju inte vara! Nu har jag bestämt mig för att återfå lusten till skapandet!
Jag kommer därför inte att sy till företag längre. Jag kommer enbart att sy unika små beställningar till privatpersoner framöver. Jag kommer också att var lite föräldraledig igen i vår.

Jag kommer inte att släppa beställningsstoppet riktigt än. Vi ska flytta om några veckor, och det börjar bli hög tid att packa, så det blir först när vi är på plats i vårt nya hus som jag kommer ta beställningar igen.

18 kommentarer:

Hello sa...

Jag tror du gör helt rätt prioritering! Lycka till med flytt och så hoppas jag att syglädjen snart återkommer!

Belletrist sa...

Låter som att du kommit fram till ett bra beslut! Finns inget som kan ta kål på skaparglädjen så pass som olika måsten. Lycka till!

June sa...

Klokt av dig! Kram och lycka till!

Kånkarong sa...

Det låter klokt. Du har så väldigt många ÅF, så jag förstår att det blir för mycket. Jag tycker det är absolut tillräckligt med tre. :)

Strömming sa...

Måste vara skönt att ha fattat ett beslut om hur man vill ha det. Förstår att det tar lite död på lusten om man gör för mycket att samma och inte får bestämma själv!

Lycka till med flytt och allt och hoppas att vi även i fortsättningen får se vackra sygryn-alster på bloggen din!

Cecilia sa...

Det är rätt och riktigt att känna sig för. Jag känner så mycket igen mig i det du skriver och nu har jag hoppat alla ÅF jag hade för 1-2 år sedan. Det var inte roligt att inte riktigt räcka till på alla plan.

Kram!

Polkahjerte sa...

Skaperlysten kommer nok tilbake når du har et så bevisst forhold til din egen trivsel ved symaskinen. Høres absolutt ut som du tar en riktig beslutning. For en nybegynner som meg er det mye å lære. Viktig å ta styringen selv om det er flatterende med bestillinger. Jeg laget tre like kjoler før jul og det var mer enn nok for meg, så her blir det en maxgrense på tre. Det gjør jo plaggene mer spesielle og. Det får heller høres litt dekadent / jålete ut...

Fellai sa...

Låter klokt, det ska vara roligt att sy, inte ett måste! Och inspirationen kommer med all säkerhet tillbaka :)
Lycka till!

jejja79 sa...

Bra att du säger ifrån. Själv kan jag inte ens sy två likadana plagg, då tar min inspiration slut totalt =) Men lycka till i fortsättningen, både med flytt, mammaledighet och unika beställningar. Ser fram emot att få se dina alster igen.

BillaBa sa...

Trist att du tappat gnistan - men jag känner igen mig i det du skriver och är själv inne på samma funderingar. Klokt av dig att säga ifrån i tid. Lycka till med allt! //Therese

Åsa sa...

Helt rätt tänkt - du vet ingen tackar dig för att man går ner på knäna.
men dina barn, din familj och din kropp och själ tackar dig om du tar hand om dig, kram på dig =)

mysigtdesign sa...

Hoppas du snart får inspirationen tillbaka.Känner igen det där med måsten, det blir liksom inte kul att sy samma sak om och om igen... Massproduktion i hemmet är liksom inte så charmigt. Hoppas att du istället njuter av små unika beställningar och att man får chansen att åter njuta av dina fina alster. /Carro

á Yeliqa sa...

Låter klokt. Skär ner på ÅF och ta ett ordentligt uppehåll så ska du se att glädjen kommer tillbaka.

Kram!

Emi och sTollarna sa...

Kloka tankar!! Vi älskar våra sygryn-napphållare och väntar med iver på att du tar emot beställningar igen. För vi hoppas på att skaparglädjen åter infinner sig hos dig.
Kramizar i mängd

Fia sa...

Låter klokt! Du har som sagt också så många åf att jag förstår att det tar död på inspirationen..!

Men nu tar det säkert fart snart!

L8 sa...

Låter klokt! Jag har med ojämna mellanrum varit inne och tittat på de fina jackorna och så småningom hoppas jag kunna beställa en till Molly :)

Söstrami sa...

Jag vet precis hur det känns!!! Men med allt skapande, så är det ju ändå så, att utan lust händer inget!!!

Hoppas att din lust att skapa och inspirera återvänder snart igen! Jag kommer med nöje att fortsätta läsa din blogg.

Mvh
SöstraMi

Syster Blå sa...

Det låter som att du tagit ett klokt beslut! Jag tror jag vet hur du känner det trots att jag inte haft företagskunder så blev det lite mer än man orkade med. Speciellt när inspirationen inte fanns där. Hoppas att flytten gått bra och att ni kommit i ordning. kram