måndag 27 april 2009

Uppskattad sommarjacka

Igår hade jag flera timmar för mig själv, då jag sydde och klippte beställningar. Dessutom blev äntligen den här jackan färdig till mitt stora gryn! Den har legat tillklippt länge och halvsydd ett tag. Igår passade jag på att slinka emellan och fixa färdigt den. Nu har ju desstom en härlig värme kommit, och en sommarjacka var det dags för.
När hon kom hem framåt kvällen igår och fick jackan blev hon strålande glad. Hon älskar lila, och upptäckte genast att flera blommor var lila. Helst hade hon nog somnat med den på sig:)
Det är skoj när man får den reaktionen av henne, eftersom fyraåringar inte alltid tycker som mamma;) Det var inga problem att ta livebilder idag på förmiddagen, men att stå still var inte att tänka på!


Jackan är sydd i detta underbara återanvända tyg, som hade ett tidigare liv som gardinlängd. Fodret glömde jag fota, men det syns lite längst ner, nedanför dragkedjan. Det är turkost ekologiskt bomullstyg. Mudden är marinblå. Dragkedjan har jag hittat i en fyndlåda i en sybehörsaffär.

Jag har utgått från mitt vanliga jackmönster, men smalat av det något, och förlängt det. Dessutom har jag bytt ut luvan mot muddkant istället.

Första "gräsbilderna" för i år, lite glest på sina ställen, och en hel del mossa, men det är grönt, och mjukt att gå på:)

11 kommentarer:

LinSar sa...

Va fin den va.Passade henne jätte bra

Cilla sa...

Jättefin!
Är blixtlåste turkost, eller är det ljusblått? Jag har letat efter turkosa blixtlås med ring, men inte hittat det någonstans.
Varifrån beställer du?

Bobo sa...

Såklart hon blev glad, vem skulle inte bli det för en så fin jacka!?

sytokig! sa...

Jätte fin jacka, de är så roligt när barnen blir glad =)

anna sa...

Jättefin jacka på jättesöt tjej!! Verkligen härligt tyg! Älskar färgerna!

Y sa...

åh så fin!!

LittlePoppins sa...

Jättefin jacka!

OttoPippi sa...

Herregud så snygg!! HERREGUD SÅ SNYGG!!!!!!!!!!!

Malvalin sa...

Åh, det var den finaste jacka jag sett och så bra den passar din vackra dotter!

Annika sa...

Himmel och pannkaka vilka snygga saker du syr! Hade gärna beställt en hatt om du haft tid, men nu har jag hittat en på annat håll.

Strömming sa...

SNYGG!!!