lördag 25 juli 2009

I min ateljé

På försommaren innan värmeböljan kom, fick jag min nya ateljé färdig. Äntligen! Jag har visserligen tidigare haft ett eget syrum, men det här är större, och bättre! För ett tag sedan lovade jag att visa resultatet, så här är några bilder var jag håller hus när jag skapar!
Ett tillklippningsbord! Så skönt att få plats med det, och med bordsbockar som gör att jag kan stå utan att böja mig(och slippa att få kökslampan i huvudet varje gång jag reser mig upp)
I taket hänger en rundstav i snören, enkelt sätt att hänga färdiga och ofärdiga alster.

Mitt maskinbord. Jag har en ny maskinkompis, en Janome Coverpro! Jag har dock bara bekantat mig med den ännu så länge, jag ser fram att så småningom ha mer tid till att lära mig den bättre.

En liten kontorshörna, ganska nödvändig, nu när jag har företag. Det blir en del papper...
Den vita väggen brevid brukar vara "fotoväggen", där jag hänger plagg.

Hyllor med bl a trådförvaring, och ytterligare plats att hänga färgsprakande sydda "grejor"

Mormors gamla "sykub", finns såklart med lite smått och gott i. Hon fick den en gång i tiden av min morfar. I locket står det"Till Ruth från Ivan". När jag fick den fanns alla sybehör från henne kvar, bl a en mängd knappar, som jag använder då & då.


Istället för en burk med alla trådrullar huller om buller, har jag dem nu på en hylla. Mycket bättre översikt, de ser ju t om fina ut.

I anslutning till mitt rum, ligger det en klädkammare. Dörren mellan är borta, och jag har lyckats baxa in ett par hyllor för tygförvaring(för dagen, lite rörigt;). Att stå där och klappa tyger och välja...Mmmm
Jag vet ju att flera sybloggare visat sina skaparrum, och jag tycker att det är så skoj att se och läsa och inspiréras. Kanske kan jag inspiréra någon, och kanske vill fler , som inte gjort det, visa sina rum, skulle vara roligt i så fall.

27 kommentarer:

gullhjärta sa...

Åh vad fint du har det, min dröm är att någon gång också ha plats för ett tillklippningsbord.

Bobo/Rumba de kransen sa...

Vad fint du har det - jag hoppas att jag någon gång också får ett eget syrum.

lilla hjärtat sa...

Så fint du har det. Mitt syrum är förnärvarande i yngsta sonens (6 mån.) rum. Så smått på väg ner i källaren ; ) Grattis till ditt företag och lycka till!

Minelo sa...

Jag blev verkligen inspirerad, inspirerad till att fixa till mitt syrum, för jag har ett eget, men det behöver mycket fix. Just nu sitter jag inne i kontoret och det är inte praktiskt.

Du hade många enkla men smarta lösningar, som t.ex. rundstaven, burkarna för småsaker på väggen..m.m...ja hela rummet såg praktiskt ut!

Helena sa...

Ser jättefint och praktiskt ut!

Anna sa...

Jag blir glad när jag ser ditt syrum med många fina och praktiska lösningar. Vad kul att du delar med dig.
Grattis!

Anna
www.ponny.nu/blog

Anna Skapar sa...

Man blir verkligen inspirerad när man ser ditt syrum. Själv sitter jag i tvättstugan och syr. Enda rummer där ingen annan vill vara i:-) Tyvärr är väggarna av dålig betong så hänga något på väggen är inte att tänka på. Annars hade de uppfällbara vädringskrokarna varit något för mig. Men rundstaven i taket skulle funka.

Lycka till i ditt nya rum!

Palven sa...

Så läckert du har det!
Själv sitter jag i tvättstugan o det är så rörigt så det vill jag inte ens visa.

anna sa...

Lyckliga du! Underbart fint!

Karinottilia sa...

Vilket inspirerande syrum/ateljé! Nu tassar jag ner till mitt syrum och städar upp på direkten...

Malvalin sa...

Underbart med en riktig "verkstad".
Tyghyllan är som godis för ögat.
Lycka till med ny sygryn-design!

Heilt spesiell sa...

Kjenner meg litt misunnlig på det flotte syrommet ditt ja.Helt herlig rom du har fått deg,jeg kunne flyttet rett inn;)

Lottaspace sa...

Så fint! Jag blev jätte inspirerad speciellt då jag bara väntar på att börja fixa i mitt eget kommande syrum. Tillsvidare är det bara ett hål..

Ina sa...

Åhh va härligt med ateljé är så avvundsjuk. // ina

JuMel sa...

Ser härligt ut med en egen ateljé och vilken otolig massa underbara tyger du har! Själv sitter jag än så länge i klädkammaren och syr, lite trångt är det, men allt går och jag slipper iallafall plocka undan symaskinen jämt:)

Skaparstigen sa...

Så fint du har det! Kan inte förstå att alla kan hålla ordning utom jag!

Anonym sa...

Tack för fina bilder på ditt syrum! Jag håller med, det är inspirerande och bra att se hur andra förvarar, sitter och hänger:)

Marie Frost sa...

Vilket fint rum! Blev också inspirerad, fick många idéer till mitt kommande syrum. Nu lär det väl dröja något år till innan jag får flytta ut från utrymmet under trappan och in i eget rum, men ändå!

Linda sa...

Vilken dröm! Så mycket enklare att inspireras och komma igång med saker när allt man behöver finns inom räckhåll. Som läget är idag vet jag nog inte ens allt jag har i mina skåp och lådor... :)

Kattching sa...

jättefint! ser stort och rymligt ut! :)

Kattching sa...

du frågade om kursen jag ska gå. det är "bara" 15 p. så det är ju inte en hel termin, men det är 100% studietakt.
på den här länken kan du läsa mer om du e sugen:

http://www.utbildningar.umu.se/pluto/portal/SelmaPortlet/_rp_SelmaPortlet_row1_col1_p1_year/1_090x310/_rp_SelmaPortlet_row1_col1_p1_page/1_Syllabus/_rp_SelmaPortlet_row1_col1_p1_course/1_6TX012/_pid/SelmaPortlet_row1_col1_p1/_rp_SelmaPortlet_row1_col1_p1_action/1_syllabus

Lilla Gryn sa...

Men du, jag är faktiskt riktigt avundsjuk! Jag önskar dig många fina och kreativa stunder i det fina rummet.

SiriR sa...

Wow, så fint et rom! Og så mange fantastiske stoffer du har! Herlig.

Strömming sa...

Vilket härligt härligt rum! Nu blev jag väldigt avundsjuk för även om jag har en hörna så känner man sig lite undanskuffad och har aldrig tillräckligt med plats.

Retro Elephant sa...

Vilken imponerande syateljé, man kan inget annat än avundas. Jag har en tillfällig syateljé i sommar (en del av ett garage) men normalt har jag ingen ateljé alls. Skulle verkligen vara kul med ett rum bara för sömnad.

//Lina

L-A sa...

Vad fint! Ser jätteinspirerande ut...Nu får jag sån lust att fixa iordning det som kommer bli mitt syrum!

Millamolla sa...

Åhhh, kan bara instämma i alla andras kommentarer! Fasen vad fint och vilket tillklippningsbord! Själv ligger jag på golvet mitt i alla annan bråte på kontoret.
Du gav mig i inspiration till att ialla fall röja upp och skall sätta
upp en rundstav. Så enkelt men genialt!