onsdag 8 oktober 2008

Maskinkrångel

Igår berättade jag ju om att min overlock krånglar. Igår gjorde jag allt för att bli sams med den igen. Jag rengjorde, smörjde, bytte nålar, trädde om igen, klappade den lite snällt(i början...), men trots omvårdnaden vill den inte sy fyrtrådigt. I vävt bomullstyg två lager går det ok, men i trikå, i mer än två lager är det tvärkört. Vänster nåltråd "hänger inte med"

Så idag var det bara att ringa "min"symaskinsbutik. Och jag ska lämna in den imorgon. Det skulle ta som längst en vecka, kanske snabbare. Hoppas på snabbare..... Kanske kan det vara något med "tajmingen" när griparen och nålen ska mötas och det blir liksom fel...

Som sagt så hoppas jag att det ska åtgärdas så fort som möjligt, då jag har en del beställningar på G, bl a på mössor(och de måste jag ju ha overlocken till... )Jag kommer att klippa alla, så det (förhoppningsvis) bara är att sy när maskinen är tillbaka.

3 kommentarer:

Syster Blå sa...

Åååå det är så himla tråkigt när det krånglar. Jag får inte min maskin att gå riktigt bra. Måste ta lite hjälp tror jag,har ju aldrig kört en overlock tidigare.
Tycker att trådarna går av (de i nålarna) hela tiden o samtidigt blir stygnen så lösa. Säkert något nybörjar fel men jag trär om o trär om o....
Tar tacksamt emot tips.

Bubben sa...

hm.. jag som funderat på om det är värt att köpa ny maskin, men det verkar som de krånglar för de flesta.. Kasnke bättre att hålla mig till min gamla hederliga. Eller är det värt det ändå trots allt krångel?

Sygryn sa...

Man köper ju en maskin för att den ska funka förstås, men lite pill får man nog räkna med i början. Fast jag tycker att man ska få en ordentlig lektion på hur den funkar, när man handlar. Och trasslar det är det nog bättre att lämna in den, så att inget är knasigt. Kanske beror det på någon inställning eller att man gjort något knasigt, och då är det ju bra att veta det.

Jag måste säga att jag är supernöjd, med min maskin(förutom det som hände nu)Den har gått duper från start(iofs har jag ju overlockvana sedan tidigare)Hoppas nu att dett fel fixas, så att den kommer att gå lika bra igen:-)