tisdag 7 oktober 2008

Snuttefiltar


Av spillbitar som är lite större, blir det mjuka snuttisar, att gosa med:-) Här har det blivit några stycken. (Solen visade sig när korten togs, och framhäver visst varje liten skrynkla på dem;-)
Baksidan är i mjuk fleece, och kanten är sydd på overlock.
Några snuttefiltar, napphållare mm finns just nu på Tradera....
Igår kväll blev jag osams med min overlock. Jag skulle sy mudd, och när jag skulle sy genom fler tyglager, vägrade det bli stygn av den vänstra nålens tråd, tråden gick inte av, men det blev liksom inga stygn, och sömmen blev som 3-trådig, men med bubblor......Grrrrr! Är det någon sykunning som läser detta och kan ha en aning om vad det kan bero på, så får ni gärna berätta. Kan ju säga att jag trädde om maskinen ett antal gånger....
Har en del jag tänkt sy ikväll, så jag hoppas att vi blir sams igen;-)

6 kommentarer:

Bustråden sa...

har du bytt nålen med? Bra ide att göra snuttefiltar av småbitar.

Syserine sa...

God ide! Har hatt samma problem länge och nu är min overlock på reparation.. Så inga goda råd här än det du redan har fått om att byta nål.

Susanna sa...

fina snuttisar! bra att ta tillvara alla spillbitar! inga tips om overlocken.... jag får fula sömmar har jag märkt av en viss tråd men då blir ju alla trådar fula, inte bara den ena.

LizA sa...

Jag har samma problem och har haft det sen maskinen var ny. Byte av nålar hjälper inte. Jag har tänkt filura med trådspänningen nån gång, att ställa ner vänstra nåltrådens trådspänning på 1-2 "hjälper" men då blir baksidan ful istället. Så jag måste filura lite mer, men som läget är nu har jag inte riktigt tid, så jag syr en extrasöm på vanliga maskinen på det stället.

Sygryn sa...

Tack för era tips!
Ikväll ska jag gå igenom maskinen ordentligt, rengöra smörja,byta nålar, trä om, och testa trådspänningen(lizas tips)
Blir det ändå inte bättre, får jag nog ringa symaskinsservice imorgon(hoppas att jag slipper det) Om det är någon mer som kan ha tips angående detta problem får ni gärna skriva../Malin

NelloLi sa...

Jag hade problem med nåltrådarna för jag hade tydligen köpt fel nålmodell 70 istället för 80. Det blev bubbligt och överhoppade stygn, faktiskt framför allt i trikå, men vävt bomull funkade..
Luriga dom där overlockarna emellanåt... De har ett eget humör och gör som de själva vill tycker jag emellanåt..