måndag 29 december 2008

Ekologiskt från topp till tå!


Det här underbart mjuka veloursetet sydde jag till mitt lilla gryn i julklapp. Det består av muddbyxor, tröja/tunika, och dreggellapp(sydde för säkerhets skull tre likadana att byta med;-) Jag letar med ljus och lykta efter fina ekologiska tyger, och jag hittar mer och mer ju mer jag letar! Det känns bra, med tanke på att de ekologiska tygerna är utan gifter, vilket tyvärr tyger av konventionell odlad bomull inte är.
Detta set är sytt i oblekt ekologisk bomullsvelour, randig ekologisk bomullsvelour, där de bruna ränderna är från färgväxande bomull, tyget är alltså inte färgat. Mudden är oblekt, också den ekologisk bomull. Den bruna randen mörknar/fördjupas efter varje tvätt.
Jag önskar att ni kunde känna på tyget genom datorn, för det är så mjukt, tjockt och härligt!

7 kommentarer:

Syster Blå sa...

kul och ambitöst att du anstränger dig så med att leta eko-tyger! detta set va väldigt fint! var har du fått tag i detta fina tyg?

Sygryn sa...

Oj, det glömde jag visst skriva. Tyget kommer från Andersson & Hjalmarsson

Marie Frost sa...

Jag tänkte just skriva en förmaning om att du ju måste skriva med var du hittar de fina eko-tygerna, men jag såg nu att Syster Blå hade hunnit före med att fråga.
Jättefint set!

Anonym sa...

Underbart! Inom en tid kanske allt fler väljer just ekologiska tyger och bomullsodlingen "automatiskt" går över till ekologisk produktion. Man kan ju alltid hoppas. Fina kläder =)

Botilda sa...

Fint och härligt. Jag delar Rattivsa Barns förhoppning!

Kommer mudden också från Andersson och Hjalmarsson? Toppen om de har sånt!

Malvalin sa...

Tänk om alla tyger blev miljö/eko så ni slapp leta så in i vassen ni som vill sy rent. Färgerna är så fina på din lilla V!
Kram!

Heimlaga sa...

Jättemysigt ser det ut!