söndag 13 september 2009

Premiär för prematur

I min beställning till den blivande webbutiken Ekologiska små, ingick några prematurplagg. Det är första gången jag syr detta, så det blev en del testande först. Här är resultatet.
Omlottmodellen på bodyn, har jag ritat själv efter att kikat på alla möjliga bebisplagg. Likaså brallorna. Storlekarna är 38, 44 och 50. Så pyttelitet!!

Tygerna känner ni kanske igen? Det är trollskog och matchande interlock och mudd från Nimana, formgivet av Isabell Norman Sällström. Ekologiskt såklart. Tryckknapparna är nickelfria. Jag har själv inte fött något av mina barn för tidigt, men jag känner att det inte finns något annat alternativ än att klä dessa små liv i ekologisk bomull eller återanvända tyger/begagnade kläder, för att ha så rena material som möjligt mot kroppen.22 kommentarer:

Syster Blå sa...

Å vilket härligt set! Det passar ju super till både kille och tjej, perfekt present.
Min minsta är född bara två veckor för tidigt men var inte mer än 44cm lång och vägde ca 2,7. Henne fick vi köpa 44 åt(kanske tom 40, osäker) men de kläderna var stora. Det är väldigt svårt att få tag i så smått.

Nina sa...

Så söta och små!

Lucia (Uplandsgården) sa...

Vad fina och vad pluttigt, kul att du syr till prematurer, det är kul, för det finns inte mycket till dem och vädligt tråkiga kläder, har själv tänkt göra det många gånger men inte fått ändan ur vagnen. (jobbar för föräldraföreningen för prematurfödda barn) men har inte heller fött några barn för tidigt.

Otroigt fina saker du har föresten....

[ LiEmEl ] sa...

guuud så söta kläder jag skulle gjort vad som för att fått tag på så söta till mina twins födda i v 30 för ca 2 år sen =)
jobba på prematurkläder behövs!!
ett tips... tyckte mej se en hel omlott på bodyn, ska du fortsätta göra prematurkläder i större utsträckning sy även några med så kallad fuskomlott, då det inet är omlott riktigt, hoppas du fattar =) jag tillbringade 2 månader på sjukhuset innan jag fick hem mina småttingar o då vill man ha egna kläder på dom, dom känns lite mer ens egna då, o inte bara sjukhuskläder och då är dom uppkopplade till massa apparater och behöver då sladdar som ska få en chans att komma ut nånstans o då är såna sk. fuskomlott guld värda. ett tips bara hoppas det var ok =)o smaaaaaala kläder framför allt, det finns ju iiiinget hull på dom när dom är så små
underbart fina kläder, verkligen, fortsätt det behövs!!! =)
sorry för lång inlägg

Strömming sa...

Oj så smått! Jättefint!

Beata sa...

Jättefina! Har letat prematurkläder till en liten flicka i min närhet som föddes i somras. Det slutade med att jag sydde, hittade inga fina.

Doris_Assar sa...

Oooh så fint!!!! :-)

Kaja sa...

Nämen åh så söta!

Retro Elephant sa...

Jag kan inte förstå hurnågon kan vara sådär liten men din plagg blev väldgt fina!

//Lina

Anonym sa...

Vilka fina kläder =)

CRocoFin sa...

Kul med roliga prematurkläder. Utbudet är annars inte så stort. Jag har själv fått två små barn som hade stl.40-44 när de började ha kläder på sig första gången. Kanonbra med omlottkläder då det är lättast att klä på de små liven. Tröjor som skulle dras över huvudet gillade inte jag. Stora lappar som skaver från insidan är inte heller att rekommendera då deras hud är skör och hullet saknas. Kul!

Heilt spesiell sa...

Utrolig skjønne plagg!Og det må være gøy å få klær som passer om man får en prematur baby.

Anja Allvin sa...

Nå, så småååå :-)
Väldigt fina set!

Lottaspace sa...

Oj så fina! Ljuvligt tyg!

Anonym sa...

Men åh så fina! Drömmer mig tillbaka lite när jag ser dessa underbara plagg! De skulle jag haft när M föddes! =)
Kram Therese

Aleisa sa...

mina två var oxå små lilla råtor som hittades aldrig strl som passade, så detta är en jättebra ideé, inte alla barn är 4 kg. du syr verkligen grym.

Lykke sa...

Sååå flotte!! Min eldste gutt, brukte str. 44 da han kom til verden nesten 6 uker for tidlig, utrolig å tenke på.

Helena / Barnboksprat sa...

Så smått och sött!

BillaBa sa...

Fantastiskt fina kläder!!! Måste vara superpilligt att sy så smått =)!

Solveig Lövendahl sa...

Det var det minstaste och gulligaste jag sett på länge!!

anna sa...

Herregud så himla sött!!

KroKKoFin sa...

Åh vad jag blev förälskad i trollskogstyget. Var kan man köpa det?