fredag 26 september 2008

Hjärtemysig åkpåse!

Trots att det under några dagar har varit alldeles underbart sensommarväder, så vet man ju ändå, att snart slår kylan till. Då gäller det att vara beredd;-) Därför har jag sytt en åkpåse till lilltjejen. Vi hade ingen sådan och det är ju en nödvändighet när det blir kallare. Jag kände för att göra någon kul variant, som syns lite, eftersom vagnen är så diskret den kan vara;-)
Jag har funderat &funderat på hur den skulle se ut, och hur jag skulle konstruera den. Lite mönster har jag kikat efter, men inget har riktigt fallit mig i smaken. Och så fick jag så småningom en bild på näthinnan som jag skissade ner, började mäta osv...
Sedan var det dags att välja tyg, och det är ju inte det lättaste när man har ett gäng att välja på;-) Det blev detta hjärttyg tillslut, som blev helt rätt i mitt tycke.

Dragkedjan sitter mitt fram för att jag tycker det är praktiskt, och snyggt. Jag hittade den på loppis, perfekt för ändamålet.

Jag har sytt stora "knapphål" som jag sprättat upp så att selen kommer igenom.

Insidan är i mjuk vit fleece. Inuti finns det vadd som stoppning, mjuk, fluffig och go! Jag hade nog inte valt vit fleece om jag hade ett gryn som var större och ville sitta i vagnen med smutsiga skor.... Men min lilla tjej är ju bara halvåret, och då fungerar det nog bra.

Provsittning i nya åkpåsen! Hon ser ut att trivas, eller hur?!

15 kommentarer:

Syster Blå sa...

Superfin!!Gick i samma tankar idag.. "Man kanske behöver en till åkpåse..." Har två fina men ingen egensydd.. =0)
Supersöt lite tjej du har!

Cecilia sa...

Imponerande sömnad, så fint :) Skulle gärna ha något liknande till vår vagn, fast skovänligt :D

OttoPippi sa...

Den ser så mysig ur att jag också vill krypa ner i den :-=) VILKEN proffsig sömnad sen!!! Att du HINNER allt är över mitt förstånd!!!!

Kort og Søm sa...

Veldig fin vognpose du har sydd, jeg likte stoffet godt!

Kort og Søm sa...

Hvor har du kjøpt Jon Blund stoffet??

Helena sa...

Åh, vilken fin åkpåse! Den ser supermjuk ut.

jejja_79 sa...

helt klart supercooo, den finaste jag sett på länge....

Bubben sa...

en sån skulle vi också behöva så inte vår son fryser ihjäl under vintern. Skitsnygg.. Var den svår att sy? Kanske borde göra en själv..

lilla hjärtat sa...

Vilken söt åkpåse. Är också sugen på att sy en men har redan två men som sagt skulle vara roligt att sy en själv. Vi får se vad tiden räcker till har tok mycket ideér nu men tiden vill inte räcka till riktigt.

Annika sa...

Vad mycket fint du syr och du har ju fått tag på så många fullkomligt avundsvärda tyger!!

bronco sa...

Supersnygg!

Sygryn sa...

Tack för alla fina kommentarer!
Bubben: Den var egentligen inte särskilt svår att sy, det svåra var att klura ut hur jag ville ha den, och hur jag skulle göra för att få ett så bra resultat som möjligt.
kort og som: om du menar det bruna John Blundtyget så är det inropat på tradera. Inget fynd precis, men underbart att skapa av!

Susanna sa...

Stans coolaste åkpåse!!! Vill också ha!!!!

Anonym sa...

Åh va snygg!!! Jag sitter just nu och klurar på att sy en jag med men fastnar vid hur man ska få den att stanna uppe? Ser att du också har en Teutonia Fun, kan man få fråga hur du har gjort? :D

Jag har en åkpåse från Elodie Details, snygg men helt hopplös för den bara åker ner heeela tiden!!

Anonym sa...

Hej! SUPERSNYGG åkpåse! Skulle göra allt för att lägga vantatarn på mönstret=) Du har inte lust att lägga ut det på nätet? Kanonsnygga grejer gör du i alla fall!
Alexandra