onsdag 10 september 2008

Napphållare

Jag har funderat ett tag på att sy napphållare, men funderat lite på vad jag ska ha för spänne mm. Så för ett tag sedan läste jag hos florin, att hon sytt napphållare och använt spännen från hängslen. Perfekt återanvändning. Jag har lyckats få tag på ett gäng med hängslen, och det blir ju 3 el. 4 spännen på ett par hängslen. Eftersom de flesta jag vet använder napp utan ring har jag använt en livsmedelsgodkänd ring att fästa runt nappen. Om man har en napp med ring kan man ju istället sy t ex en tryckknapp. Detta är en perfekt grej att använda spillbitar till tycker jag! Sygryn-lappen har hamnat på lite olika ställen, kunde inte bestämma mig för var som var bäst;-)


12 kommentarer:

Bubben sa...

verkligen smart! Senast idag tänkte jag på att vår napphållare inte är så snygg och att det vore roligt med en i annan färg. Men i affärerna har jag bara hittat rosa och blå. Men nu ser jag ju att man kan ju göra en själv! Vad är det för ring du använt?!

Susanna sa...

Jättefina! Har samma fråga som Bubben, var kommer ringen ifrån??

Sygryn sa...

Ringarna är o-ringar som är livsmedelsgodkända. Jag har köpt dem via min sambos arbetsplats som är återförsäljare för sådana./Malin

Mel@home.se sa...

Berätta mer om ringarna.. behöver sånna.. har letat efter o-ringar på mackar (typ biltema säljer ju bara massor i olika storlekar) men detta med livsmedelsgodkända verkar ju toppen. Kan jag beställa? av dig, av honom...????

Syster Blå sa...

...vill också få tag i sådana. Om du har mer info ang dessa får du hemskt gärna maila mig då jag kommer vara borta några veckor.
Verkligen jättesmart av dig!Superfina napphållare!
Ha det gott!//Liv

Sygryn sa...

Hejsan på er! Ni som är intresserade av o-ringarna kan skicka ett mail till mig, hur många ni vill köpa. Jag har beställt ett ganska stort gäng, så jag kan sälja lite av dessa, om de tar slut, kan jag ju enkelt beställa nya. Hör av er till sygryn@telia.com /Malin

OttoPippi sa...

Störtsköna :-) Ser också så härliga ut tillsammans!!! :-)

fise lise sa...

Jättesnygga!!

Retro Elephant sa...

Oj vilka snygga!

//Lina

ssss sa...

Åhhh! Vilka fina! Och praktiska! Jag hittade hit av en slump via en kommentar på Tramsbyxa-bloggen. Kommer tillbaka! Hur gör man om man vill köpa en (eller kanske två...) av dina napphållare?

Jättefina grejer du gör i övrigt också! Jag kommer tillbaka.

Anonym sa...

Här fick jag ju svar på min fråga om napphållare. =)

s n o r k sa...

Heeej!
En fråga! Vad har o-ringarna du använder för inre och yttre diameter?
Vore jättegulligt om du kunde svara på det!!
/ Linn