torsdag 25 september 2008

Sovpåse till mitt sprattelgryn!


Jag förstår inte varför jag inte har sytt en sovpåse, till minsta grynet tidigare! Hon är ett riktigt sprattelgryn, och täcket ligger inte kvar lång stund. Detta resulterar så klart i att hon börjar frysa, vaknar till och gnyr...varpå mamman vaknar och stoppar om... Hon sover förvisso bra, men det är ju så onödigt med dessa små sömnavbrott.
Vissa saker tänker man på så länge innan man kommer tillskott och syr...Detta lilla projekt var ett sådant. Men det var ju så smidigt när jag väl började. Mönster hade jag inget, så jag ritade ett eget. Påsen är sydd av ett gammalt härligt påslakan, fodrad med vit fleece.(Den går ju vända ut och in när man inte behöver lika mycket värme) Tryckknappar vid de små axlarna.
Påsen är premiäranvänd natten till idag, och gissa......Mitt lilla gryn sov HELA natten utan att vakna till en enda gång. Kanske var det påsen som gjorde susen.....

8 kommentarer:

Mallaching sa...

Både snygg och praktisk! :) Jag gjorde en pyjamaspåse till min liten, med ärmar alltså, stor "kjol" och dragsko nertill :)

Min dotter o jag! sa...

Precis sådana här fast i fula vadderade tyger fanns på marknaden i Arles i helgen. Såg också i en äldre Ottobre att det fanns mönster på en sådan.
Visst är det superbra när barnen sprattlar mycket. Jag sydde typ nattlinnen med dragsko nedtill när mina var små och då kunde de ha dem som nattlinne när de blev större.

lotlin sa...

åh, vad mysig!
en sån ska jag nog också sy till min minsta som har gått från att sova nästan hela natten till att vakna var tredje timme. blä!

OttoPippi sa...

Det var SÄKERT denna underbart coola sovpåse som gjorde susen för sömnen :-)

Anonym sa...

Kul att du hittat till mig!
Vilka fina saker du gör! Och vilka fina tyger! Önskar att jag vore lika flink bakom maskinen...

Retro Elephant sa...

Väldigt snygg, kul att den fungerade så bra också :)

Anonym sa...

Ser så mysig ut så jag nästan skulle vilja ha en själv ;)
/grynpappan

Susanna sa...

Mmm vilken fin sovpåse! Klart ditt lilla gryn kommer sova som en prinsessa i den"